Lenaerts Bagage & Lederwaren

Salzen

Salzen staat voor een pittige generatie businessrugzakken die de huidige generatie ten volle ondersteunt in zijn nieuwe, mobiele levensstijl. “Work is not a place anymore” is dan ook het logische adagium van dit merk. Salzen herdefinieert de businessstandaard door rugzakken te ontwikkelen die elegantie en een functionele afwerking combineren met een tijdloos, minimalistisch design. De innovatieve rugriemen van Salzen zijn hiervan een mooi voorbeeld: ze zijn soepel, ultralicht en discreet en kreuken je hemd of jas niet.

Daarbovenop streeft Salzen naar het gebruik van duurzame en aantrekkelijke materialen. Fond of Bags – het bedrijf achter Salzen – werd in 2016 lid van de Fair Wear Foundation (FWF). Deze organisatie stelt zich tot doel de werkomstandigheden in de textielindustrie overal ter wereld te verbeteren. Het gaat hierbij onder andere om het streven naar redelijke werkuren, leefbare leeflonen of het voorkomen van kinderarbeid.

Ook is Salzen een Bluesign®-systeempartner. Dit systeem focust op grondstoffen, mensen en het milieu. Met een holistische benadering streeft ze ernaar de impact op mens en milieu te beperken tijdens het hele productieproces. Duurzaamheid is voor Salzen een nooit eindigend proces. Het doel van Salzen is om elke dag beter te worden. Deze houding vertaalt zich in positieve zin in de kwaliteit van hun producten.


Ontdek de prachtige collectie in onze webshop.